Компании

все компании

"Київстар" за перший квартал 2023 року побудує 170 базових станцій

29 березня 2023 року, 10:04
"Київстар", найбільший мобільний оператор України, за перший квартал 2023 року збудує 170 і модернізує понад 1 тис. базових станцій, ці роботи багато в чому пов'язані зі значною міграцією населення до міст і сіл заходу країни, повідомив президент компанії Олександр Комаров у Facebook у вівторок.

"Рівень доступності мережі "Київстар" на вільній території України становить понад 99%. Це відповідає рівню до 24 лютого 2022 року. Проте є складнощі в підтримці такої якості зв'язку, над вирішенням яких активно працюємо", - зазначив глава компанії.

За його словами, час від часу в компанії виникають труднощі з утриманням відповідного рівня доступності мережі через негоду та пов'язані з нею попереджувальні відключення електромережі, а іноді труднощі спричинені питаннями безпеки, безвідповідальним ставленням орендодавців і проблемами отримання доступу до мережі.

Комаров зазначив, що "Київстар" не знижує темпів заміни акумуляторів і під'єднання нових генераторів, довівши загальну кількість останніх до приблизно 1900, оскільки загроза блекаутів зберігається, а нинішня покращена ситуація з енергопостачанням є сезонним явищем, пов'язаним із вдалими діями ППО та профіцитом у генерації.

Глава компанії також повідомив, що в Харківській і декупованих територіях Херсонської області відновлювальні роботи мережі перебувають на фінальному етапі.

Як повідомлялося, 2022 року "Київстар" побудував 659 нових базових станцій, що приблизно відповідає рівню 2021 року. Загалом у компанії близько 14 тис. базових станцій та інших об'єктів мережі.

Комаров на Business Wisdom Summit 15 березня повідомив, що "Київстар" встановив 1790 генераторів, з яких 700 надані бізнесом на умовах краудфандингу. Їхня загальна потужність досягла 40 МВт.




Просмотров: 354
Другие новости