Компании

все компании

Загальнонаціональний страйк може паралізувати транспортну систему Німеччини в понеділок

27 березня 2023 року, 11:10
Жителі Німеччини в неділю активніше переміщалися країною, багато поїздів, що прямують внутрішніми маршрутами, були забиті пасажирами - люди прагнули потрапити до необхідних їм місць призначення до початку великого страйку співробітників транспорту, передають західні ЗМІ.

Очікується, що в понеділок, 27 березня, багато співробітників транспортної сфери, від залізничників до співробітників аеропортів і громадського транспорту в містах, планують взяти участь у загальнонаціональному страйку. Цей страйк, як очікується, на добу зупинить рух транспорту в країні.

Профспілки Німеччини закликали тисячі працівників транспортної галузі взяти участь у страйку і вимагати підвищення рівня оплати праці - щоб впоратися з високою інфляцією. Так, у профспілці Verdi заявили, що звернулися із закликом вийти на страйк до 120 тис. осіб, а в профспілці EVG, що захищає права залізничників Німеччини, - до 230 тис. осіб.

У профспілках домагаються підвищення оплати праці співробітникам транспортної галузі на 10-12%, проте на цей момент роботодавці пропонують поетапне підвищення на 5% і одноразові виплати близько EUR2,5 тис.

Тим часом уже в неділю, за день до страйку, аеропорт Мюнхена вже було закрито, скасовано або відкладено рейси також у найбільшій повітряній гавані ФРН - в аеропорту Франкфурта-на-Майні.




Просмотров: 315
Другие новости