Компании

все компании

Лідери Організації тюркських держав затвердили Тюркський інвестфонд

27 березня 2023 року, 15:28
За підсумками саміту Організації тюркських держав лідери країн-членів організації ухвалили рішення про створення Тюркського інвестиційного фонду з капіталом у $500 млн.

Створення Тюркського інвестиційного фонду сприятиме вирішенню цілого комплексу завдань щодо розвитку членів організації. Зокрема, очікується, що його фонди будуть використані для розвитку внутрішньорегіональної торгівлі, фінансування проектів малого та середнього бізнесу, підтримці розширення транспортних та логістичних ланцюжків, сприяння створенню та модернізації фізичної та цифрової інфраструктури, підтримці проектів розвитку в галузях, що становлять взаємний інтерес, включаючи промислове виробництво, інфраструктуру, транспорт, сільське господарство, інформаційні та комунікаційні технології, зелену економіку, туризм.

У фонді будуть президент, рада керівників, рада директорів, генеральний директор та співробітники. Президента призначатиме рада керівників на ротаційній основі строком на чотири роки без продовження та повторного призначення. Штаб-квартира фонду буде у Стамбулі.

Тюркський інвестиційний фонд працюватиме 20 років із дати установчого засідання. Рада керівників може ухвалити рішення про припинення або продовження терміну діяльності фонду у будь-який час. Крім того, рада керівників наділяється правом періодично проводити огляд достатності ресурсів та може ухвалити рішення про внесення додаткових внесків.

Фонд матиме статус - міжнародної фінансової організації.




Просмотров: 398
Другие новости