Компании

все компании

First-Citizens Bank & Trust купить активи банку Silicon Valley Bridge Bank

27 березня 2023 року, 13:07
Федеральна корпорація зі страхування депозитів (FDIC) досягла угоди про продаж активів і депозитів Silicon Valley Bridge Bank американському банку First-Citizens Bank & Trust Company, йдеться в повідомленні FDIC.

Silicon Valley Bridge Bank - створений FDIC банк-санатор, якому дісталися активи і депозити Silicon Valley Bank (SVB), що закрився на початку березня.

"Вкладники Silicon Valley Bridge Bank автоматично стануть вкладниками First-Citizens Bank & Trust Company. Усі депозити, що перейшли First-Citizens Bank & Trust Company, як і раніше, будуть застраховані FDIC до страхового ліміту", - наголошується в прес-релізі. Страховка FDIC поширюється на вклади до $250 тис.

У понеділок, 27 березня, всі 17 відділень Silicon Valley Bridge Bank почнуть роботу в складі First-Citizens Bank & Trust.

Обсяг активів Silicon Valley Bridge Bank станом на 10 березня оцінювали приблизно в $167 млрд, обсяг депозитів - у $119 млрд.

У рамках угоди First-Citizens отримає активи на суму $72 млрд зі знижкою в $16,5 млрд, повідомляє FDIC. Також First-Citizens візьме на себе зобов'язання з обслуговування депозитів на суму $56 млрд.

Цінні папери та інші активи банку на суму $90 млрд залишаться під управлінням регулятора. Крім того, FDIC отримала право на акції First Citizens BancShares Inc. на суму до $500 млн. Регулятор і First-Citizens також уклали угоду про розподіл збитків за кредитами Silicon Valley Bridge Bank.

First-Citizens, зареєстрований у штаті Північна Кароліна, посідає лише 30-те місце за обсягом активів серед американських банків, цей показник оцінюють приблизно в $109 млрд. Однак агентство Bloomberg зазначає, що у банку є великий досвід у придбанні проблемних конкурентів - з 2009 року він купив понад 20 банків, які були змушені просити допомоги у FDIC.

Silicon Valley Bank (SVB), 16-й за величиною банк США, оголосив про закриття 11 березня. Банк надавав банківські послуги багатьом американським стартапам. Виведення корпоративними клієнтами SVB коштів із вкладів для покриття витрат на тлі падіння доходів, що наклалося на зниження вартості портфеля цінних паперів через посилення політики ФРС, зрештою призвело до того, що банк довелося передати під управління FDIC.

FDIC попередньо оцінює витрати фонду зі страхування вкладів у зв'язку із закриттям SVB приблизно в $20 млрд.




Просмотров: 207
Другие новости