Компании

все компании

"Артемсіль" і United24 зібрали 58,5 млн грн на дрони-камікадзе для ГУР

27 березня 2023 року, 14:37
ДП "Артемсіль" і фандрейзингова платформа United24 змогли зібрати 58,5 млн грн, реалізувавши спеціальну партію солі "Міць. Українська кам'яна" з метою придбання дронів-камікадзе для Головного управління розвідки України (ГУР), на ці кошти закуплять 2,2 тис. дронів FPV, повідомив віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

"Зібрали понад 58,5 млн грн через UNITED24 на дрони-камікадзе для ГУР. Усе завдяки проєкту "Міць. Українська кам'яна". Тепер розвідка отримає понад 2,2 тис. безпілотників FPV", - повідомив Федоров у Telegram.

Він зазначив, що зібрати суму вдалося завдяки кожному, хто придбав свою пачку мощі, а також внескам донорів і бізнесу.

При цьому уточнюється, що незадовго до закінчення проєкту ритейлери Rozetka і "Сільпо" взяли на себе частину витрат на собівартість солі. Ще частину покрили донори UNITED24. Це дало змогу збільшити відрахування, перераховуючи на збір для дронів-камікадзе повну вартість 500 грн з продажу кожної пачки солі, зазначив віце-прем'єр.

Додатково 8 млн грн було зібрано завдяки розіграшу п'яти пачок солі з автографом глави ГУР Кирила Буданова, зазначено в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що "Артемсіль" і платформа United24 до річниці повномасштабного російського вторгнення в Україну запустили в продаж спеціальну партію солі "Міць. Українська кам'яна" в розфасовці 200 гр. Вона продавалася в мережі "Сільпо" і через онлайн-ритейлера Rozetka по 500 грн за пачку. Планувалося продати 100 тис. пачок. На формування флотилії дронів-камікадзе для потреб (ГУР) планували надсилати прибуток у розмірі 465 грн із кожної пачки. При цьому один дрон коштує $700.

Дрон-камікадзе FPV (First Person View) є революційним засобом ведення бою, який використовується буквально як снайперська зброя з відстані до 8 км. Встановлені камери та сучасні засоби зв'язку дають змогу оператору керувати літальним апаратом у режимі реального часу, залишаючись при цьому на безпечній відстані.

ДП "Артемсіль" - до російської окупації було одним із найбільших підприємств із видобутку та реалізації кухонної солі на території Центральної та Східної Європи. Виробничі потужності ДП "Артемсіль" розташовані в Соледарі Донецької області.

За підсумками 2020 року "Артемсіль" знизила виробництво солі на 41% порівняно з 2019 роком - до 1,18 млн тонн через вплив погодних умов, карантину та зростання конкуренції на світових ринках.




Просмотров: 288
Другие новости