Компании

все компании

Нью-Йорк залишився провідним фінцентром світу - огляд Z/Yen

24 березня 2023 року, 08:31
Нью-Йорк знову посів перше місце в списку найбільших фінансових центрів світу, йдеться в огляді фінансової консалтингової компанії Z/Yen Group Ltd., яка розраховує індикатор Global Financial Centres Index (GFCI).

Нью-Йорк обігнав у рейтингу Лондон восени 2018 року і відтоді не віддає лідерства. Порівняно з попередньою версією рейтингу, оприлюдненою у вересні минулого року, кількість очок у Нью-Йорка і Лондона, що посідає друге місце, не змінилася: 760 і 731 відповідно.

Трійку лідерів, як і раніше, замикає Сінгапур, який втратив три очки. Четверте місце посідає Гонконг, п'яте - Сан-Франциско, шосте - Лос-Анджелес, сьоме - Шанхай, восьме - Чикаго, дев'яте - Бостон, і замикає десятку Сеул.

Сан-Дієго злетів одразу на 20 місць і посів 39-й рядок, Атланта відіграла 15 позицій і розташувалася на 30-му місці. Уперше увійшла до рейтингу агломерація Міннеаполіс - Сент-Пол, яка опинилася на 29-му рядку.

Найрізкіше падіння в індексі продемонстрували Британські Віргінські острови, які відкотилися одразу на 16 позицій, на 107-ме місце. Серед лідерів розчарував Пекін, який опустився на п'ять рядків і посів 13-те місце.

Серед фінансових центрів Східної Європи та Середньої Азії лідирує Астана (66-те місце).

У відповідь на запитання, які фінансові центри збільшать свій вплив у найближчі два-три роки, найчастіше респонденти згадували Сеул, Сінгапур і Кігалі.

Індекс світових фінансових центрів було вперше опубліковано 2007 року, його оновлюють кожні півроку (нинішній випуск став 33-м). Останній рейтинг було складено на основі опитування понад 10,2 тис. респондентів.




Просмотров: 212
Другие новости