Компании

все компании

Ключовим інструментом вступної кампанії стане особистий електронний кабінет вступника

24 березня 2023 року, 16:57
У Міністерстві освіти і науки заявляють, що ключовим інструментом вступної кампанії 2023 року стає особистий електронний кабінет абітурієнта.

"Важливими завданнями, на які потрібно зважати під час цьогорічної вступної кампанії, є насамперед питання міграції, реінтеграції окупованих територій, відновлення та безпека під час проведення вступної кампанії. Тобто головне - людина та збереження людського потенціалу, зокрема через сприяння в поверненні молоді з-за кордону та окупації в українську систему цінностей. Це складні завдання, але з усіма ми впораємося", - цитує міністра Оксена Лісового пресслужба міністерства за результатами наради з керівним складом закладів фахової передвищої та вищої освіти.

Згідно з повідомленням, ключовим інструментом вступної кампанії 2023 року стає особистий електронний кабінет абітурієнта, що надає можливість швидко та у зручному для вступника місці в дистанційному режимі внести необхідні дані для подачі заяв як на вступні іспити в закладі освіти, так і на участь у конкурсному відборі, а також підтвердити свій вибір місця навчання.
Зазначається, що майбутні молодші бакалаври та бакалаври (магістри медичного, фармацевтичного та ветеринарного спрямування) складатимуть творчий конкурс на мистецькі та спортивні спеціальності та національний мультипредметний тест (НМТ) на всі інші спеціальності.

Вступників до магістратури зараховуватимуть за результатами єдиного вступного іспиту (ЄВІ), що об'єднує тест загальної навчальної компетентності та тест з іноземної мови (англійська, німецька, французька, іспанська за вибором вступника), для всіх спеціальностей і єдиного фахового вступного випробування (ЄФВВВ) на спеціальності галузей знань "Соціальні та поведінкові науки", "Управління та адміністрування", "Право", "Публічне управління та адміністрування", "Міжнародні відносини" чи фахового іспиту в галузі науки і техніки".

"Також буде збережено всі пільги та пільгові категорії, передбачені законами, зокрема, для жителів тимчасово окупованих територій. Вступники, які зареєстровані та перебувають на тимчасово окупованих територіях (ТОТ), зможуть пройти процедури вступної кампанії дистанційно за їхнім вибором та укласти договір про навчання впродовж трьох місяців після початку навчання", - йдеться в повідомленні.
Щодо застосування пільг для мешканців територій активних бойових дій (територій можливих бойових дій), то воно буде визначено в травні з урахуванням розвитку військово-політичної ситуації в Україні.




Просмотров: 318
Другие новости