Компании

все компании

Toshiba буде продана за $15 млрд і стане приватною компанією

23 березня 2023 року, 16:27
Консорціум інвесторів на чолі з найбільшим в Японії фондом прямих інвестицій Japan Industrial Partners (JIP) купує японський промисловий конгломерат Toshiba Corp. за 2 трлн єн (понад $15 млрд).

Покупці заплатять по 4620 ієни за акцію Toshiba, що приблизно на 10% перевищує їхню вартість на закриття торгів у четвер. Після завершення угоди компанія стане приватною, повідомляє The Wall Street Journal.

Як зазначає видання, якщо угода отримає підтримку з боку акціонерів і регулюючих органів, це ознаменує завершення багаторічної нестабільності в Toshiba, колишньому лідері японського корпоративного світу, який уже змушений був відмовитися від багатьох своїх відомих підрозділів, включно з виробництвом ноутбуків і медичного обладнання. У квітні минулого року Toshiba оголосила про плани запросити у потенційних інвесторів пропозиції про варіанти реструктуризації. Приблизно за місяць до цього акціонери компанії відхилили план керівництва з розділення бізнесу на дві частини. При цьому іноземні інвестори звернулися до компанії з проханням розглянути можливість продажу всієї компанії приватній інвестфірмі.

Котирування акцій Toshiba за підсумками торгів у четвер знизилися на 0,2%. Ринкова вартість компанії за останні 12 місяців зменшилася на 11,5% (до 1,8 трлн ієн), тоді як фондовий індекс Nikkei 225 опустився на 2,5%.

По материалам: The Wall Street Journal





Просмотров: 409
Другие новости