Компании

все компании

Столтенберг закликав Захід готуватися до тривалої підтримки України

23 березня 2023 року, 13:54
Заходу необхідно підготуватися до того, щоб постачати Україні зброю і боєприпаси протягом тривалого часу, заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг в інтерв'ю The Guardian.

За його словами, які передає видання, США, Велика Британія, Франція, Німеччина та інші західні держави мають бути готові підтримувати Україну "зброєю, боєприпасами і запасними частинами протягом тривалого часу".

"Потреба в цьому збережеться, оскільки це війна на виснаження, - сказав генсек. - Йдеться про промисловий потенціал для продовження підтримки".

"Поточні темпи витрат боєприпасів вищі, ніж поточні темпи виробництва", - додав Столтенберга.

Глава НАТО також не виключив, що члени альянсу можуть відправити в Україну винищувачі F-16 або інші західні реактивні літаки.

"Ми повинні продовжувати розглядати потребу в більшому потенціалі, - наголосив Столтенберг, додавши, що "не було ухвалено жодних рішень щодо F-16".

Говорячи про бажання Китаю виступити посередником у врегулюванні ситуації в Україні, Столтенберг зазначив, що Пекін має спробувати "зрозуміти перспективи України" і "безпосередньо взаємодіяти з (українським - ІФ) президентом".

По материалам: The Guardian





Просмотров: 212
Другие новости