Компании

все компании

Долар США дешевшає до ієни і піднімається до євро

21 березня 2023 року, 12:50
Курс долара США слабо коливається до основних світових валют в очікуванні березневого засідання Федеральної резервної системи (ФРС).

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара відносно шести валют (євро, швейцарський франк, ієна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), додає близько 0,1%, як і ширший WSJ Dollar Index.

Пара євро/долар за даними на 8:05 кв торгується на рівні $1,0717 порівняно з $1,0723 на закриття ринку в понеділок, євро втрачає близько 0,1%.

Вартість американської валюти в парі з ієною опустилася менш ніж на 0,1%, до 131,27 ієни проти 131,32 ієни за підсумками попередньої сесії.

Курс фунта до долара знизився на 0,1%, до $1,2261 порівняно з $1,2277 напередодні.

Засідання Федрезерву завершиться в середу ввечері. Економісти й учасники ринку сходяться на думці, що керівництво регулятора дотримуватиметься обережного підходу до грошово-кредитної політики на тлі проблем у банківському секторі. Консенсус-прогноз передбачає підвищення ключової відсоткової ставки на 25 базисних пунктів, водночас вірогідним також є сценарій, за якого ставку буде залишено на колишньому рівні.

Тим часом австралійський долар подешевшав до долара США на 0,4%, до $0,6692, після публікації протоколу березневого засідання ЦБ Австралії, в якому йдеться про можливу паузу в циклі підвищення ставок на наступній зустрічі.

"Члени керівництва Резервного банку Австралії домовилися повернутися до обговорення можливості паузи на майбутньому засіданні, оскільки така пауза дасть додатковий час для перегляду економічних прогнозів", - наголошується в протоколі засідання, що відбулося 7 березня.




Просмотров: 182
Другие новости