Компании

все компании

Долар дешевшає до євро, єни та фунта

17 березня 2023 року, 14:28
Долар дешевшає до євро, ієни та фунта стерлінгів на торгах у п'ятницю завдяки поліпшенню настрою трейдерів і зниженню попиту на активи "тихої гавані" на тлі ослаблення побоювань щодо розростання проблем у банківському секторі США.

Раніше стало відомо, що американський First Republic Bank, який зіткнувся з відтоком коштів інвесторів з депозитів через ситуацію з Silicon Valley Bank, отримав $30 млрд допомоги від 11 великих банків США, зокрема JPMorgan Chase & Co. (SPB: JPM), Bank of America Corp. (SPB: BAC), Citigroup Inc. (SPB: C) і Wells Fargo & Co. (SPB: WFC).

Ба більше, фінінститути заявили про довіру "до банків усіх розмірів" і готовність допомагати їм у разі потреби.

Ця новина надала підтримку ринкам акцій та інших ризикованих активів, і сприяла ослабленню долара США, зазначає Trading Economics.

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), втрачає 0,34% під час торгів, ширший WSJ Dollar Index - 0,36%.

Пара євро/долар за даними на 8:15 кв торгується на рівні $1,0650 порівняно з $1,0612 на закриття ринку в четвер.

Напередодні Європейський центральний банк (ЄЦБ) підняв усі три ключові процентні ставки на 50 базисних пунктів (б.п.), як і планувалося, незважаючи на турбулентність у фінансовому секторі.

ЄЦБ збільшив базову ставку за кредитами до 3,5%, ставку за депозитами - до 3%, ставку за маржинальними кредитами - до 3,75%.

Крім того, регулятор знизив прогнози інфляції в єврозоні на 2023-2025 рр., а також поліпшив прогноз зростання ВВП на поточний рік.

Президент ЄЦБ Крістін Лагард заявила під час пресконференції за підсумками засідання, що Центробанк не відмовляється від своєї прихильності боротьбі з високою інфляцією, проте в нинішній ситуації не може говорити про те, як змінюватимуться ключові процентні ставки в майбутньому.

Федеральна резервна система (ФРС) проведе чергове засідання наступного тижня. Трейдери чекають від неї підйому ставки максимум на 25 б.п., зазначає Bloomberg.

Вартість американської валюти в парі з ієною опустилася під час торгів у п'ятницю до 133 ієн проти 133,75 ієни за підсумками попередньої сесії.

Курс фунта до долара становить $1,2157 порівняно з $1,2110 напередодні.




Просмотров: 224
Другие новости