Компании

все компании

UniCredit у 2022 році зафіксувала збиток у розмірі EUR111 млн

15 березня 2023 року, 10:11
Група UniCredit у 2022 році зафіксувала збиток у розмірі EUR111 млн від списання інвестицій у компанію BARN B.V., через яку вона володіє часткою в російському РН банку, випливає з річного звіту UniCredit.

Італійській групі через дочірній Юникредит банк належить 40% у холдинговій компанії, ще по 30% - у французької Renault і японської Nissan Motor.

Наприкінці минулого року партнери ухвалили рішення продати 100% акцій банку групі "АвтоВАЗ". Сторони поки не повідомляли про закриття угоди.

Після початку збройного вторгнення Росії в Україну Renault і Nissan ухвалили рішення піти з Росії і передати свої активи у власність російського ФГУП "НАМИ".

UniCredit розглядає можливість виходу з Росії. У липні 2022 року голова групи Андреа Орчел під час конференц-дзвінка з аналітиками заявив, що група бачить інтерес до Юнікредит банку з боку країн, які не вводили санкції проти РФ. Водночас він зазначив, що група не збирається продавати актив за будь-якою ціною.

У 2022 році російський бізнес UniCredit приніс групі збиток у розмірі EUR220 млн проти чистого прибутку в EUR218 млн роком раніше.




Просмотров: 255
Другие новости