Компании

все компании

Сьогодні можливі відключення електроенергії в трьох областях - "Укренерго"

14 березня 2023 року, 13:42
Через мережеві обмеження в пікові години в Житомирській і Харківській областях у вівторок можливе застосування графіків погодинних відключень, повідомило НЕК "Укренерго" в Телеграм.

"Усе ще існують мережеві обмеження в Житомирській і Харківській областях унаслідок пошкоджень мереж, завданих останньою атакою росіян 9 березня. У разі зростання споживання в цих регіонах у пікові години можливе застосування графіків погодинних відключень", - зазначили в НЕК.

Крім того, для усунення ризику перевантаження обладнання в Києві та Київській області можливі аварійні відключення.

"В інших регіонах обмежень у мережах "Укренерго", які призводили б до необхідності обмеження споживачів, немає. Ліміти споживання в області не доводилися", - поінформували в компанії.

Як підкреслили в НЕК, складною залишається ситуація в прикордонних районах Чернігівщини, Сумщини та регіонах по лінії фронту, де ворог постійними артобстрілами пошкоджує розподільні мережі.

Водночас, пояснили в "Укренерго", виробництва електроенергії в Україні у вівторок достатньо для повного покриття споживчого попиту.

"Працюють усі види електростанцій. Виробництва електроенергії достатньо для покриття споживання. Також триває незначний імпорт. Тривають роботи з відновлення роботи електростанцій, пошкоджених унаслідок ракетних і дронових атак росіян", - констатували в НЕК.

Як повідомлялося, "ДТЕК" у вівторок уранці заявив про відключення електроенергії 14 березня в низці районів Києва та області відповідно до стабілізаційних графіків.

"У частині Голосіївського, Святошинського, Шевченківського та Солом'янського районів столиці відбуваються відключення за стабілізаційними графіками. Також стабілізаційні графіки були застосовані в Бучанському, Обухівському та Фастівському районах Київської області", - зазначили в енергохолдингу.




Просмотров: 281
Другие новости