Компании

все компании

Долар зміцнюється до євро, ієни та фунта

14 березня 2023 року, 13:59
Долар США зміцнюється відносно євро, ієни та фунта стерлінгів на торгах у вівторок після різкого падіння напередодні у зв'язку зі зростанням очікувань, що Федеральна резервна система (ФРС) зупинить цикл підвищення базової процентної ставки через проблеми в американському банківському секторі.

Ф'ючерсний ринок оцінює менш ніж у 50% вірогідність підйому ставки Федрезервом на 25 базисних пунктів (б.п.) на березневому засіданні, хоча минулого тижня трейдери вважали найвірогіднішим сценарієм підйом ставки одразу на 50 б.п., зазначає агентство Bloomberg.

У вівторок увагу трейдерів спрямовано на дані про динаміку споживчих цін у США за лютий, які важливі для ухвалення Федрезервом рішення щодо подальшого рівня ставки.

Згідно з консенсус-прогнозом експертів, який наводить Trading Economics, інфляція в США минулого місяця сповільнилася до 6% у річному вираженні з 6,4% місяцем раніше. Базова інфляція, що не враховує вартість продуктів харчування та енергоносіїв, як очікується, ослабла до 5,5% з 5,6% у січні.

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), додає 0,28% під час торгів, ширший WSJ Dollar Index - 0,23%.

Пара євро/долар за даними на 8:10 кв торгується на рівні $1,0707 порівняно з $1,0734 на закриття ринку в понеділок.

Курс фунта до долара опустився до $1,2163 порівняно з $1,2184 напередодні.

Вартість американської валюти в парі з ієною піднялася до 133,86 ієни проти 133,21 ієни за підсумками попередньої сесії.

Прибутковості держоблігацій Японії опустилися до мінімумів за кілька місяців на торгах у вівторок. Так, прибутковість десятирічних держпаперів впала до 0,24%, що нижче за верхню межу коридору коливань відсоткових ставок, який діяв до грудня минулого року, коли Банк Японії несподівано розширив його до плюс/мінус 0,5%.

Курс долара в понеділок опустився на 0,9% у парі з євро, на 1,2% до фунта і на 1,3% до ієни.




Просмотров: 164
Другие новости