Компании

все компании

Курс долара США активно знижується до більшості валют

13 березня 2023 року, 12:50
Курс долара США активно знижується до більшості світових валют вранці в понеділок, трейдери реагують на новини про банкрутство двох американських банків.

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара США щодо шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), знизився на 0,7% під час ранкової сесії.

Пара євро/долар на 8:33 кв торгується на рівні $1,0720 проти $1,0642 на закриття сесії минулої п'ятниці, євро додає близько 0,73%.

Фунт стерлінгів дорожчає на 0,65% і торгується на позначці $1,2114 проти $1,2034 на закриття минулої сесії.

Курс долара до ієни знижується на 0,45% і торгується на позначці 134,40 ієни.

Як повідомлялося, американський банк Silicon Valley Bank перейшов під управління Федеральної корпорації зі страхування депозитів (FDIC). FDIC продасть активи Silicon Valley Bank, що дасть змогу здійснити виплати за незастрахованими вкладами. Банкрутство банку стало найбільшим з фінансової кризи 2008 року.

Також регулятори закрили менший за розміром нью-йоркський банк Signature Bank, який користувався популярністю у власників криптовалют.

Інвестори побоюються, що проблеми американських банків можуть перекинутися на глобальну фінансову галузь, пише MarketWatch. Однак заяви регуляторів про готовність підтримати банківську сферу, зокрема через надання пільгового фінансування, дещо заспокоїли учасників ринку.

Також трейдери вважають, що на тлі проблем у фінансовій сфері Федрезерв може пом'якшити свій підхід до грошово-кредитної політики, ухваливши рішення підвищити ключову відсоткову ставку на 25 базисних пунктів на березневому засіданні замість підйому на 50 б.п.




Просмотров: 300
Другие новости