Компании

все компании

DTEK Holdings знову запропонувала викупити єврооблігації "ДТЕК Енерго"

10 березня 2023 року, 12:50
Компанія DTEK Holdings Limited знову запропонувала викупити єврооблігації "ДТЕК Енерго" з погашенням 2027 року, однак порівняно з листопадовою пропозицією заявлену максимальну суму на викуп знижено з $50 млн до $30 млн, а граничну ціну викупу, що становила в листопаді 27% від номіналу, немає.

"Керівництво дійшло висновку, що в поточних непередбачуваних обставинах, з урахуванням війни та нестабільного інфляційного макроекономічного середовища, було б переважно та економічно вигідно для власників облігацій і для загальних економічних результатів групи провести додатковий викуп через немодифікований механізм голландського аукціону", - ідеться в біржовому повідомленні компанії.

Зазначається, що "ДТЕК" при цьому ретельно проаналізував поточну ліквідність і зіставив короткострокові операційні потреби групи, її поточні та майбутні надходження за накопиченою дебіторською заборгованістю, подальші платежі за непогашеними облігаціями, множинні ризики та обмеження на торгівлю і витрати.

"ДТЕК" зазначив, що з жовтня 2022 року вся енергетична інфраструктура України зазнає масованих ракетних ударів, що призводить до значної шкоди на низці генерувальних об'єктів і в обленерго. "Оскільки тривалість і наслідки війни в Україні наразі залишаються незрозумілими, як і раніше, неможливо надійно оцінити весь тягар наслідків або їхній вплив на фінансовий стан і результати групи в майбутніх періодах", - констатується в документі.

"ДТЕК" додає, що наразі діють обмеження на експорт і мораторій НБУ на купівлю валюти для виплат за єврооблігаціями. "У цих умовах вкрай важливо, щоб група продовжувала активно управляти термінами погашення і погашенням боргу, щоб забезпечити стабільнішу структуру капіталу, що дає їй змогу захистити свої активи, операції та співробітників", - наголошується в тендерній пропозиції.

Компанія нагадує, що, як і було оголошено в листопаді 2022 року, за рахунок надлишкових грошових коштів вдалося викупити єврооблігації приблизно на $154 млн за номіналом, і процес викупу продемонстрував, що у власників облігацій ще залишилася значна нереалізована пропозиція. 16 грудня за $19,8 млн (за заявленого максимального обсягу $50 млн) було викуплено єврооблігації ще на $80 млн за номіналом із максимальною ціною викупу 27% від номіналу.

Уточнюється, що наразі в обігу залишаються єврооблігації на загальну номінальну суму $1 млрд 506,87 млн, з яких облігації на $79,51 млн належать DTEK Holdings Limited.

Заявки на участь у тендері приймаються до вечора 20 березня, його результати планується оголосити 21 березня або близько цієї дати, а розрахунки провести 11 квітня або близько цієї дати.

Після оголошення про новий тендер ціна єврооблігацій "ДТЕК Енерго" на Франкфуртській біржі зросла з 27,35% до 38,85% від номіналу.

У лютому цього року "сестринська" компанія "ДТЕК Енерго" - "ДТЕК ВДЕ" - також за підсумками ще одного тендера викупила єврооблігації з погашенням у 2024 році загальним номіналом EUR35,471 млн за EUR15,833 млн. Ціна викупу становила близько 42,2% від номіналу, тоді як за підсумками подібного тендеру наприкінці минулого року було викуплено облігації лише на EUR2,583 млн за 30% від номіналу, або загальною номінальною вартістю EUR8,6 млн при загальному обсязі випуску EUR325 млн.

Тоді ціна викупу відповідала максимальній, яка була вказана в умовах тендеру, тоді як цього разу Ornex Limited також готова була приймати заявки на викуп для розгляду за ціною аж до номінальної.




Просмотров: 258
Другие новости