Компании

все компании

Імпорт е/е зі Словаччини знову знизився, з Молдови зріс у 2,5 раза

8 березня 2023 року, 16:11
Імпорт електроенергії зі Словаччини на середу знизився більш ніж удвічі - до 59 МВт-год на добу, з Молдови, звідки його почали знову здійснювати із 7 березня, зріс у 2,5 раза - до 123 МВт-год на добу (з 49 МВт-год на добу днем раніше), свідчать дані на сайті мережі системних операторів континентальної Європи ENTSO-E.

Згідно з інформацією на сайті, імпорт зі Словаччини йде в усі години доби на потужності по 1-7 МВт, з Молдови - 23 години доби по 3-8 МВт.

На середу з 500 МВт потужності перетину на кожну годину по 250 МВт на всі години бронював тільки "Д.Трейдінг". Ця ж компанія традиційно забронювала для імпорту е/е з Молдови 120 МВт перетину на кожну годину (загалом виставляється 800 МВт).

Як припускають на ринку, незважаючи на стабілізацію ситуації в енергосистемі, відсутність дефіциту і, ба більше, виникнення резерву потужності, імпорт може здійснюватися, зокрема, з двох причин: або на виконання довгострокових контрактів, або як підстраховка на випадок погіршення ситуації з електроенергією всередині країни.




Просмотров: 314
Другие новости