Компании

все компании

IDS Ukraine не нараховуватиме дивіденди та спрямує кошти на благодійність

8 березня 2023 року, 15:13
Рада директорів групи компаній IDS Ukraine, що виробляє мінеральну воду під ТМ "Моршинська" та "Миргородська", ухвалила рішення не нараховувати й не виплачувати дивіденди за 2022 рік, а всі доступні кошти вирішено спрямувати на благодійні цілі, повідомляють у прес-релізі холдингу в середу.

"Менеджмент і непідсанкційні акціонери компанії повністю поділяють справедливе прагнення держави до захисту економіки та країни. Саме тому ще на початку повномасштабного вторгнення було ухвалено рішення відмовитися від дивідендів у 2022 році та спрямувати всі доступні кошти на благодійність", - зазначено в документі.

Згідно з пресрелізом, наразі 100% корпоративних прав акціонерів групи заарештовано і передано Національному агентству з виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА), внаслідок накладених санкцій на її акціонерів із російським громадянством. Водночас, за даними IDS Ukraine, понад 50% цінних паперів холдингу належать особам, санкції до яких не застосовували - громадянам Великої Британії, Грузії та України.

У пресрелізі зазначено, що IDS Ukraine за 2022 рік надала благодійної допомоги на понад 100 млн грн, зокрема, на потреби військових, поранених, переселенців і жителів деокупованих територій було передано води на суму понад 67 млн грн. Крім того, холдинг продовжує виплачувати заробітну плату для півтори сотні своїх мобілізованих співробітників, а також закуповує для них амуніцію та обладнання.

"Зі свого боку, непідсанкційні акціонери компанії, навіть незважаючи на те, що держава грубо порушує їхні права власності, вважають надання благодійної допомоги у 2023 році одним із пріоритетних напрямів роботи підприємств. Лише за січень 2023 року було передано 120 тис. л води до Херсону, а загальна кількість переданої продукції вже цього року становить близько 500 тис. л", - підсумував виробник мінвод у пресрелізі.

Як повідомлялося, АРМА 10 лютого оголосило конкурс із відбору управителя для заарештованих активів компанії IDS Ukraine, що виробляє та реалізує мінеральну воду під ТМ "Моршинська", "Миргородська" і Borjomi.

Раніше генеральний директор IDS Ukraine Марко Ткачук у відповідь на запит агентства "Інтерфакс-Україна" повідомив, що передача АРМА корпоративних прав компанії на загальну суму понад 10 млрд грн не вплине на господарську діяльність групи. Він також нагадав, що рішення про передання АРМА корпоративних прав акціонерів IDS із російським громадянством, які перебувають під санкціями, Шевченківський районний суд Києва ухвалив 9 і 11 листопада 2022 року.

Бюро економічної безпеки України (БЕБ) 23 листопада минулого року повідомило про арешт корпоративних прав росіян-акціонерів IDS Ukraine з метою уникнення виведення ними з України активів семи підприємств із виробництва та реалізації питної води. За даними БЕБ, зазначені підприємства перебувають у їхній фактичній власності через підконтрольну офшорну компанію-нерезидента.

IDS Ukraine - українська група компаній, заснована 1996 року, найбільший національний виробник бутильованих вод. До складу холдингу входить Моршинський завод мінеральних вод "Оскар", "Миргородський завод мінеральних вод", дистриб'юторська компанія "ІДС" і оператор доставки води "ІДС Аква Сервіс".

ГК володіє торговими марками "Моршинська", "Миргородська", "Аляска" і "Аква Лайф".




Просмотров: 319
Другие новости