Компании

все компании

Інфляція в ОЕСР сповільнилася до 9,2%

7 березня 2023 року, 14:55
Споживчі ціни в країнах, що входять до Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), у січні зросли на 9,2% у річному вираженні.

Таким чином, інфляція ослабла порівняно з грудневим рівнем у 9,4%, зазначається в повідомленні ОЕСР.

Уповільнення зростання цін було зафіксовано в половині з 38 держав-членів ОЕСР. Найвищий підйом цін спостерігався в Угорщині, Латвії, Литві та Туреччині - понад 20%.

Підвищення вартості енергоносіїв у країнах ОЕСР у січні сповільнилося до 16,4% у річному вираженні з 18,2% місяцем раніше. Це мінімальне збільшення цього показника з березня 2021 року. Продукти харчування позаминулого місяця подорожчали на 15,2%, що нижче за грудневі 15,6%.

Споживчі ціни без урахування вартості продуктів харчування та енергоносіїв (базова інфляція) в ОЕСР у січні збільшилися на 7,2%, як і місяцем раніше.

Інфляція в державах G7 сповільнилася до 6,7% з 6,8% у грудні, у країнах G20 - залишилася на позначці 8,4%.

Інфляція в єврозоні (індекс HICP) у січні становила 8,7% порівняно з 9,2% попереднього місяця. Тим часом темпи зростання показника без урахування цін на продукти та енергоносії прискорилися до 5,3% з 5,2%.

Попередні дані статистичного управління Євросоюзу вказали на подальше ослаблення зростання індексу HICP в лютому до 8,5% за рахунок уповільнення підйому вартості енергоносіїв.

Створена 1961 року ОЕСР є однією з провідних економічних організацій світу, до якої входять 38 держав. Нині до неї входять Австралія, Австрія, Бельгія, Велика Британія, Угорщина, Німеччина, Греція, Данія, Ізраїль, Ірландія, Ісландія, Іспанія, Італія, Канада, Колумбія, Коста-Рика, Латвія, Литва, Люксембург, Мексика, Нідерланди, Нова Зеландія, Норвегія, Польща, Португалія, Словаччина, Словенія, США, Туреччина, Фінляндія, Франція, Чехія, Чилі, Швейцарія, Швеція, Естонія, Південна Корея, Іспанія, Італія, Канада, Канада, Колумбія, Коста-Рика, Латвія, Литва, Люксембург, Мексика, Нідерланди, Нова Зеландія, Норвегія, Польща, Португалія, Словаччина, Словенія, США, Туреччина, Фінляндія, Франція, Чехія, Чилі, Швейцарія, Швеція, Японія. Штаб-квартира ОЕСР розташована в Парижі.




Просмотров: 236
Другие новости