Компании

все компании

Долар стабільний до євро та єни, дешевшає до фунта

7 березня 2023 року, 11:57
Долар США стабільний у парі з євро та єною на торгах у вівторок, слабо дешевшає до фунта стерлінгів.

Ринок чекає піврічної доповіді про грошово-кредитну політику голови Федеральної резервної системи (ФРС) Джерома Пауелла, з якою він виступить у банківському комітеті Сенату і комітеті з фінансових послуг Палати представників Конгресу США відповідно у вівторок і в середу.

Крім того, цієї п'ятниці будуть опубліковані дані про безробіття в Штатах за лютий.

Пауелл навряд чи скаже щось певне щодо подальших темпів підйому базової ставки, оскільки основні дані, які вплинуть на рішення Федрезерву під час березневого засідання, будуть опубліковані вже після його виступів.

"ФРС хоче побачити більше статданих, перш ніж робити наступні кроки", - зазначає головний економіст MacroPolicy Perspectives Лаура Рознер-Уорбатон, слова якої наводить Market Watch.

"Пауелл, імовірно, підкреслить, що Федрезерву, як і раніше, належить багато чого зробити для боротьби з інфляцією, - каже вона. - Роботу ФРС ще не закінчено, і Центробанк буде її продовжувати, поки не зробить повністю".

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), втрачає 0,11% під час торгів, ширший WSJ Dollar Index додає 0,02%.

Пара євро/долар за даними на 8:15 кв торгується на рівні $1,0685 порівняно з $1,0686 на закриття ринку в понеділок.

Курс фунта до долара піднявся до $1,2040 порівняно з $1,2028 за підсумками попередньої сесії.

Вартість американської валюти в парі з ієною піднялася до 135,94 ієни з 135,92 ієни напередодні.

Курс австралійського долара опустився до $0,6704 порівняно з $0,6730 на закриття попередніх торгів.

Резервний банк Австралії (RBA) у вівторок підвищив ключову процентну ставку на 25 базисних пунктів (б.п.) - до 3,6% річних. Це вже десяте збільшення вартості кредитування з травня минулого року, сумарно ставку було піднято на 350 б.п. і вона перебуває на максимумі з травня 2012 року.

Заява австралійського ЦБ за підсумками засідання, однак, була менш "яструбиною", ніж торік, зазначає Market Watch. RBA заявив, що інфляція в країні, ймовірно, вже досягла пікового рівня, і подальші рішення щодо посилення грошово-кредитної політики залежатимуть від статданих.

По материалам: MarketWatch





Просмотров: 265
Другие новости