Компании

все компании

Кіберполіція спіймала угруповання, яке оформляло кредити на зниклих безвісти і полонених військових

5 березня 2023 року, 04:20

Співробітники Департаменту кіберполіції спільно зі слідчим управлінням поліції Київщини, працівниками служб безпеки банків викрили групу зловмисників, які оформлювали кредитні картки та позики на військовослужбовців, які потрапили в полон або вважаються зниклими безвісти, повідомляє прес-служба Національної поліції України.

"Встановлено, що троє осіб отримували дані про мобільні номери військовослужбовців, з якими втратили зв'язок рідні або які перебувають у полоні. Зловмисники здійснювали перевипуск SIM-карток і перевіряли, чи є перевипущені номери фінансовими. Далі отримували доступ до онлайн-банкінгу. З рахунків захисників перераховували залишок грошей, а також випускали кредитні картки та привласнювали суми позики", - вказується в повідомленні.

За попередніми даними, угрупованню вдалося отримати доступ до мобільних номерів понад 20 військовослужбовців, які перебувають у полоні або зникли безвісти. Загальна сума збитків становить понад 2 млн грн.

Під час обшуку в оселях фігурантів правоохоронці вилучили банківські картки, SIM-картки, мобільні телефони, які використовувалися у протиправній діяльності.

Також поліцейські виявили гранати. Їх було направлено на експертизу.

Організатора злочинної групи затримано. Йому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Після проведення заходів буде надано правову кваліфікацію дій усіх фігурантів.





Просмотров: 326
Другие новости