Компании

все компании

Наглядова рада Сенс Банку втратила ще одного члена

3 березня 2023 року, 16:48
Сенс Банк (раніше - Альфа-Банк, Київ) з 2 березня припинив повноваження члена наглядової ради Девіда Марка Брауна, який представляв акціонера ABH Ukraine, у зв'язку з його заявою про звільнення за власним бажанням, поданою 16 лютого.

Як повідомив банк у системі розкриття НКЦПФР, Браун входив до складу наглядової ради з жовтня 2019 року. На його місце ніхто не призначений.

Наприкінці грудня минулого року наглядову раду Сенс Банку покинув також за власним бажанням Віктор Лисенко, який входив до неї з вересня 2020 року у зв'язку з його заявою про звільнення за власним бажанням.

Таким чином, у наглядовій раді Сенс Банку залишилося п'ятеро осіб, тоді як до повномасштабного вторгнення до неї входило 12 осіб.

За даними НБУ, на 1 січня 2023 року за розміром загальних активів Сенс-Банк посідав 9-те місце (99,93 млрд грн) серед 67 банків, що діяли в країні.

За даними банку, його найбільшими власниками зараз опосередковано є Андрій Косогов (40,9614%, до нього після війни перейшли пакети Германа Хана й Олексія Кузьмичева, які потрапили під санкції, - 20,9659% та 16,3239%, проте потім і сам Косогов опинився під санкціями), Михайло Фрідман (32,8632%) та Петро Авен (12,4018%), які також перебувають під санкціями. Крім того, у UniCredit S.p.A. (Італія) 9,9%, а у "Марк Фоундейшн з дослідження ракових захворювань" 3,8736%.

Екс-міністру фінансів Болгарії Симеону Дянкову із середини квітня 2022 року за узгодженням із Нацбанком передали право голосу за мажоритарним пакетом Альфа-Банку: він є довіреною особою НБУ за пакетами Косогова, Фрідмана й Авена.

Як зазначається на сайті банку, Браун, перебуваючи у складі наглядової ради, відповідав за моніторинг ефективності функціонування системи управління ризиками та комплаєнс-контролю.

До приходу в банк він займався розробкою банківських моделей ціноутворення деривативів в офісі Bankers Trust Company (Лондон). Також працював трейдером/менеджером з торговельних операцій/ризик-менеджером в американських і європейських інвестиційних банках. Згодом спеціалізувався на ринковому ризику в британському органі регулювання банківської діяльності, а згодом був старшим спеціалістом з нагляду за інвестиційними банками в Лондоні, зокрема працював у Merrill Lynch.




Просмотров: 439
Другие новости