Компании

все компании

Долар США дешевшає до євро, ієни та фунта

3 березня 2023 року, 15:40
Долар США дешевшає до євро, ієни та фунта стерлінгів на торгах у п'ятницю після впевненого зміцнення за підсумками попередньої сесії.

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), втрачає 0,21% під час торгів, ширший WSJ Dollar Index - 0,2%.

Пара євро/долар за даними на 8:20 кв торгується на рівні $1,0616 порівняно з $1,0597 на закриття ринку в четвер.

Курс фунта до долара піднявся до $1,1977 порівняно з $1,1947 напередодні.

Вартість американської валюти в парі з ієною опустилася до 136,46 ієни з 136,77 ієни на закриття попередньої сесії.

У четвер долар подорожчав на 0,7% до євро і фунта, і на 0,4% у парі з ієною. Сигнали стійкості американського ринку праці затвердили інвесторів у думці про те, що Федеральна резервна система (ФРС) може підняти базову процентну ставку вище, ніж планувалося раніше.

Однак, заяви президента Федерального резервного банку (ФРБ) Атланти Рафаеля Бостіка, в яких трейдери побачили "голубині" сигнали, дещо заспокоїли ринок.

Бостік, який не має права голосу у Федеральному комітеті з операцій на відкритому ринку (FOMC) у 2023 році, заявив під час пресбрифінгу в четвер, що він підтримав би підвищення базової процентної ставки Федрезервом на 25 базисних пунктів (б.п.) на березневому засіданні. Він зазначив, що американському ЦБ, на його думку, слід діяти обережно, з урахуванням відкладеного ефекту посилення політики, який може проявитися незабаром.

На запитання про те, коли ФРС зупинить цикл підвищення ставки, Бостік відповів, що відповідна для цього ситуація може скластися до середини-кінця літа поточного року, повідомило агентство Bloomberg.

Член ради керівників ФРС Крістофер Воллер заявив у четвер, що в разі, якщо наступна порція статданих щодо економіки США покаже уповільнення інфляції та певне ослаблення ринку праці, він буде готовий підтримати "ще кілька підвищень" ставки ФРС - до рівня максимум у 5,1-5,4% з нинішніх 4,5-4,75%.

"Однак якщо ці дані продовжать показувати, що економічна активність у США залишається занадто "гарячою", нам необхідно буде підняти ставку вище за цей рівень, щоб бути впевненими в тому, що імпульс до ослаблення інфляції не буде втрачено", - заявив Воллер.




Просмотров: 359
Другие новости