Компании

все компании

Зірка серіалу "Вікінги" стала амбасадором UNITED24

2 березня 2023 року, 09:00
Зірка серіалу "Вікінги", канадська акторка українського походження Кетрін Вінник стала амбасадоркою благодійної платформи UNITED24, у режимі відеозв'язку з нею спілкувався президент України Володимир Зеленський.

Як повідомляють на сайті Офісу президента, Вінник опікуватиметься напрямом "Відновлення України" і відкриє свій збір через платформу на відновлення одного з 18 будинків у Київській області, які відбудують першими в межах цієї програми. Загалом на відновлення зазначених об'єктів необхідно 719 млн грн. Завдяки донорам UNITED24 зі 110 країн уже зібрано понад 510 млн грн.

"Я розумію, як важливо, щоб українські родини об'єдналися. Людям потрібно повертатися додому, відновлювати свої домівки, щоб сім'ї знову жили разом... Для мене велика честь бути в команді UNITED24", - зазначила вона.

Своєю чергою, Зеленський подякував Винник за підтримку України та наголосив, що зараз дуже важливо зробити все, щоб світ не забував про війну.

"Велике спасибі, що ви з нами. Ми вдячні, що ви вирішили стати послом United24 і є першим послом із Канади, з якою нас багато пов'язує", - сказав він.

Президент також запросив актрису приїхати в Україну.

Батьки Кетрін Винник є нащадками українських емігрантів, які 1940 року, рятуючись від радянської влади, переселилися спочатку до Німеччини, а потім до Канади. Сама актриса розповіла, що пишається своїм українським корінням.

Винник підтримує Україну з початку російської агресії 2014 року. Вона відвідувала Україну в 30-ту річницю незалежності. Після початку повномасштабної агресії РФ Кетрін заснувала організацію The Winnick Foundation, яка надає гуманітарну допомогу українцям, постраждалим від війни.

За дев'ять місяців роботи ініційованої президентом України фандрейзингової платформи UNITED24 завдяки пожертвам із понад 110 країн зібрано понад $287 млн. Серед амбасадорів UNITED24 - співачка й акторка Барбра Стрейзанд, актор Марк Гемілл, гурт Imagine Dragons, арт-директорка Balenciaga Демна, американський актор Лієв Шрайбер, режисерка Мішель Азанавічус, астронавтка Скотта Келлі, історик Тімоті Снайдер, кантрі-співак Бред Пейслі, видатні українські спортсмени Еліна Світоліна, Андрій Шевченко та Олександр Усик.




Просмотров: 447
Другие новости