Компании

все компании

Україна увійшла до 20 найвпливовіших країн світу за рейтингом "Global Soft Power Index"

2 березня 2023 року, 15:48
Україна увійшла до 20 найвпливовіших країн світу за рейтингом "Global Soft Power Index"

За минулий рік Україна додала найбільше балів серед усіх країн світового рейтингу м'якої сили "Global Soft Power Index", посівши 37 місце зі 121 у загальному підсумку та 19 місце за рівнем впливовості.

Міжнародне дослідження сприйняття національних брендів, що проводиться Brand Finance, охоплює 100 тисяч респондентів. Для порівняння, 2021 року Україна посідала 61 позицію.

Індекс показує здатність впливати на інших за допомогою привабливості та переконання, а не примусу та сили. Серед досліджуваних показників, зокрема, впливовість, впізнаваність і репутація країн.

Минулого року Україна посідала 45-те місце в рейтингу впливовості. За показником впізнаваності Україна піднялася з 47 на 14 місце. Репутація України продемонструвала помірне поліпшення, зростання показника стримують респонденти з Азії, які вважають, що репутація України дещо знизилася.

Результати було презентовано 2 березня в Лондоні на Global Soft Power Summit 2023, який цього року був сфокусований на Україні.

"Україна значно поліпшила свій рейтинг від Brand Finance Global Soft Power Index 2023: 37-ме місце зі 121 країни, ТОП-20 за глобальним впливом. Це заслуга мужнього українського народу, президента Володимира Зеленського, наших Збройних сил і всіх, хто розповідав історію України", - написав Кулеба у Twitter.




Просмотров: 524
Другие новости