Компании

все компании

Долар зміцнюється до євро, ієни та фунта

28 лютого 2023 року, 13:22
Долар США зміцнюється до євро, ієни і фунта стерлінгів на торгах у вівторок на тлі перегляду ринком очікувань щодо пікового рівня ставки Федеральної резервної системи (ФРС).

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), додає 0,17% під час торгів, ширший WSJ Dollar Index - 0,16%.

Пара євро/долар за даними на 8:15 кв торгується на рівні $1,0585 порівняно з $1,0611 на закриття ринку в понеділок.

Курс фунта до цього часу опустився до $1,2041 з $1,2065 напередодні.

Вартість американської валюти щодо ієни становить 136,31 ієни проти 136,23 ієни за підсумками попередньої сесії.

Ф'ючерсний ринок очікує, що ставка ФРС досягне піку на рівні 5,4% цього року, хоча місяць тому максимальний рівень ставки оцінювали в 5%, зазначає агентство Bloomberg.

Коригування очікувань трейдерів пов'язане з сигналами стійкості інфляції в США. Згідно з опублікованими в п'ятницю даними, індекс споживчих цін (індекс PCE) у Штатах у січні збільшився на 0,6% порівняно з попереднім місяцем (максимальний приріст за півроку), а в річному вираженні підвищився на 5,4%. Темпи зростання прискорилися порівняно з груднем, коли вони становили 0,2% і 5,3% відповідно.

Статдані з єврозони, які будуть оприлюднені в четвер, як очікується, покажуть деяке ослаблення інфляції в регіоні в лютому. Консенсус-прогноз аналітиків, який наводить Trading Economics, передбачає сповільнення темпів зростання споживчих цін у єврозоні цього місяця до 8,2% у річному вираженні з 8,6% у січні.

Однак темпи зростання споживчих цін без урахування продуктів харчування та енергоносіїв (індекс CPI Core, індикатор базової інфляції), як очікується, залишаться на рівні 5,3%, що є рекордним максимумом.

Ринок свопів очікує, що ставку за депозитами ЄЦБ, яка наразі становить 2,5%, буде піднято до 3,9% у лютому 2024 року.

По материалам: Bloomberg





Просмотров: 187
Другие новости