Компании

все компании

Pfizer веде переговори про купівлю біотехнологічної Seagen

27 лютого 2023 року, 15:40
Американська фармацевтична компанія Pfizer Inc. веде переговори про купівлю біотехнологічної Seagen Inc., пише The Wall Street Journal з посиланням на джерела.

За їхніми словами, переговори перебувають на ранній стадії, і немає гарантій, що угоду буде укладено. Необхідно буде вирішити низку проблем, зокрема можливість проведення суворої антимонопольної перевірки, наголошується в статті.

Якщо угода відбудеться, вона буде масштабною: ринкова вартість Seagen зараз становить близько $30 млрд, і покупець, імовірно, повинен буде доплатити надбавку до цієї суми.

Минулого року Seagen вела попередні переговори про продаж з Merck & Co. (SPB: MRK). Суму угоди оцінювали не менше ніж у $40 млрд, писала WSJ. Однак сторони не дійшли згоди.

Seagen після провалу переговорів із Merck призначила головним виконавчим директором Девіда Епштейна, колишнього керівника Novartis AG.

Придбання Seagen дасть змогу Pfizer розширити лінійку препаратів для боротьби з раком. При цьому експерти зазначають, що у Pfizer є значні обсяги вільних коштів. У 2022 році компанія придбала Global Blood Therapeutics Inc. за понад $5 млрд, а також пакет акцій Biohaven Pharmaceutical Holdings Co. за понад $10 млрд.

По материалам: The Wall Street Journal





Просмотров: 376
Другие новости