Компании

все компании

Велика Британія розширює антиросійські санкції

24 лютого 2023 року, 14:32
Британське МЗС у п'ятницю оголосило про розширення санкцій щодо Росії у відповідь на продовження РФ повномасштабної війни проти України.

"Міністр закордонних справ Джеймс Клеверлі оголосив сьогодні про новий пакет скоординованих на міжнародному рівні санкцій і заходів у сфері торгівлі щодо Росії. Зокрема, запроваджено заборону на експорт до Росії всього, що може бути використане для ведення бойових дій", - ідеться в повідомленні, опублікованому на сайті МЗС Великої Британії.

"Йдеться про запчастини до літаків, радіообладнання, електронні компоненти, які можуть бути використані в російському ВПК, і, зокрема, для виробництва безпілотників", - наголошується в документі.

Санкції запроваджено щодо компаній, які займаються виробництвом або ремонтом військової техніки: АТ "Смарагд", АТ "Завод Елекон", АТ "Ломо", АТ "Зірка", ТОВ "Завод Сокіл"; 34 представників, пов'язаних із двома найбільшими російськими оборонними компаніями - "Ростех" і "Алмаз-Антей", а також банків: це банк "Санкт-Петербург", "Уралсиб", банк "Зеніт", а також "МТС-Банк".

Крім того, у списку санкцій опинилися Всеросійський науково-дослідний інститут експериментальної фізики, який входить до складу держкорпорації "Росатом", а також Всеросійський науково-дослідний інститут технічної фізики.

Також до нового санкційного списку внесено 80 фізичних осіб. Під санкції, зокрема, підпали віцепрем'єр РФ Олександр Новак, гендиректор і голова правління ПАТ "Аерофлот" Сергій Александровський; директор авіаційного комплексу "Ростех" Анатолій Сердюков; виконавчий директор "Ростех" Олег Євтушенко; директор з особливих доручень "Ростех" Микола Андріанов; перший заступник гендиректора "Ростех" Володимир Артяков.

Санкції запровадили щодо гендиректора "Росатома" Олексія Лихачова, гендиректора ТОВ "Газпром Експорт" Олени Бурмістрової, голови ради директорів "Газпрому" Віктора Зубкова, ректора РДУ нафти і газу імені І. М. Губкіна Віктора Мартинова.




Просмотров: 246
Другие новости