Компании

все компании

Імпорт електроенергії зі Словаччини знизився до мінімуму

24 лютого 2023 року, 20:43
Імпорт електроенергії зі Словаччини на п'ятницю знизився до мінімальних значень - до 94 МВт-год на добу, що є найнижчим показником як у лютому, так і в січні, з Молдови підвищився у 2,6 раза - до 115 МВт-год на добу, свідчать дані на сайті мережі системних операторів континентальної Європи ENTSO-E.

Згідно з інформацією на сайті, імпорт зі Словаччини триває в усі години доби на потужності по 3-5 МВт, із Молдови - по 5 МВт у всі години доби, за винятком останньої.

На п'ятницю переріз зі Словаччини, традиційно бронювали "Д.Трейдінг" (по 350 МВт на всі години), "Августа" (по 10 МВт на всі години), "Артлекс-Груп" (по 2 МВт на половину доби).

НЕК "Укренерго" на аукціони з розподілу потужності на словацькому напрямку виставила 500 МВт на кожну годину.

Для імпорту е/е з Молдови на 24 лютого 120 МВт перерізу на кожну годину продовжує бронювати "Д. Трейдінг" (загалом виставляється 800 МВт).

У своєму щоденному оновленні в Телеграм-каналі "Укренерго" зазначило, що імпорт продовжує знижуватися внаслідок стабілізації в енергосистемі України та відсутності дефіциту ресурсу.

Обсяг імпорту е/е з Молдови 5-24 лютого становив 4954 МВт-год (за розрахунками інтернет-порталу "Енергореформа" згідно з даними сайту ENTSO-E)




Просмотров: 337
Другие новости