Компании

все компании

Долар США слабко дешевшає до євро, ієни та фунта

24 лютого 2023 року, 13:07
Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), втрачає 0,03% під час торгів, ширший WSJ Dollar Index стабільний.

Опублікований у середу протокол засідання американського ЦБ, що відбулося 31 січня - 1 лютого, показав, що керівники Федрезерву планують продовжувати підйом ставки, вважаючи, що її нинішній рівень стримує економічну активність недостатньо для того, щоб перемогти інфляцію. Водночас вони вважають, що цикл підйому ставки може бути завершено в поточному році.

Згідно з протоколом, учасники засідання також зазначали, що обмежувальну політику необхідно буде підтримувати доти, доки в ЦБ не буде "впевненості в тому, що інфляція перебуває на шляху сталого зниження до рівня у 2%".

Статдані щодо інфляції в єврозоні, опубліковані в четвер, затвердили інвесторів у думці про те, що Європейський центральний банк продовжить різке посилення політики.

Згідно з остаточними даними Статистичного управління Європейського союзу (Eurostat), споживчі ціни без урахування продуктів харчування та енергоносіїв (індекс CPI Core, індикатор базової інфляції) зросли в січні рекордними темпами - на 5,3% у річному вираженні. Попередньо повідомлялося про їхнє підвищення в січні на 5,2%, і аналітики не очікували перегляду цих даних.

Оцінку зростання споживчих цін загалом було переглянуто до 8,6% у річному вираженні з попередньо оголошених 8,5%, повідомив Eurostat.

Пара євро/долар за даними на 8:15 кв торгувалася на рівні $1,0603 порівняно з $1,0596 на закриття ринку в четвер.

Курс фунта до цього часу становить $1,2023 з $1,2013 напередодні.

Вартість американської валюти щодо ієни опустилася під час торгів до 134,58 ієни проти 134,68 ієни за підсумками попередньої сесії.

Висунутий урядом Японії на пост глави Центробанку Кадзуо Уеда заявив під час виступу в парламенті в п'ятницю, що вважає за доцільне зберігати ультрам'яку грошово-кредитну політику в Японії, щоб досягти цілей ЦБ щодо інфляції. При цьому він дав зрозуміти, що бачить різні варіанти дій у сфері контролю кривої прибутковості держоблігацій у майбутньому.




Просмотров: 213
Другие новости