Компании

все компании

Продажі на вторинному ринку житла у США зменшилися на 0,7%

22 лютого 2023 року, 08:39
Продажі на вторинному ринку житла в США в січні зменшилися на 0,7% відносно попереднього місяця і становили 4 млн будинків у перерахунку на річні темпи, ідеться у звіті Національної асоціації ріелторів (NAR).

Зниження показника було зафіксовано за підсумками дванадцятого місяця поспіль, чого не відбувалося з початку ведення розрахунків у 1999 році. Тепер він перебуває на мінімумі з жовтня 2010 року.

У грудні, згідно з переглянутими даними, перепродажі становили 4,03 млн будинків (падіння на 2,2% щодо попереднього місяця), а не 4,02 млн (зниження на 1,5%), як повідомлялося раніше.

Аналітики в середньому очікували в січні підвищення на 2%, до 4,1 млн будинків, з попередньо оголошеного грудневого рівня, за даними Trading Economics. Респонденти The Wall Street Journal прогнозували зростання на 4,5% - до 4,2 млн.

Перепродажі в січні впали на 36,9% порівняно з тим самим місяцем минулого року.

Медіанна ціна будинку зросла на 1,3% у річному вираженні - до $359 тис.

Кількість будинків, виставлених на продаж, на кінець минулого місяця становила 988 тис., що на 2,1% вище за грудневий показник. За поточних темпів продажів у січні знадобилося б 2,9 місяця для реалізації виставлених на продаж будинків, як і місяцем раніше. Вважається, що показник у шість місяців свідчить про збалансованість ринку, а менше п'яти місяців - про напружену ситуацію.

Виставлені на продаж будинки минулого місяця реалізовували в середньому за 33 дні порівняно з 26 днями в грудні. До пандемії COVID-19 на це зазвичай ішло близько місяця.

На вторинний ринок припадає приблизно 90% контрактів на купівлю житла у США, водночас їх враховують у статистиці тільки після завершення угоди.

По материалам: The Wall Street Journal


теги: США, житло



Просмотров: 269
Другие новости