Компании

все компании

Колишнього міністра інфраструктури та його першого заступника часів Порошенка повідомлено про підозру в заподіянні збитків Україні в $30 млн

22 лютого 2023 року, 18:45
Колишній міністр інфраструктури України та його колишній перший заступник отримали повідомлення про підозру у зловживанні владою і службовим становищем, що заподіяли державі понад $30 млн збитків, повідомляє Спеціальна антикорупційна прокуратура.

"22 лютого 2023 року за процесуального керівництва прокурора САП детективи НАБУ повідомили про підозру у зловживанні владою та службовим становищем, що заподіяли державі понад $30 млн збитків колишньому міністру інфраструктури України та його колишньому першому заступнику. Дії експосадовців кваліфіковано за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України", - йдеться в повідомленні САП у Телеграм-каналі в середу.

З огляду на те, що місцезнаходження колишнього першого заступника міністра не встановлено, про підозру йому повідомили заочно - у порядку, визначеному ст.135, ст.278 КПК України.

Згідно з матеріалами слідства, 2015 року міністр спільно зі своїм заступником, який також був головою тарифної ради Міністерства інфраструктури, видав наказ, який дозволяв приватним компаніям стягувати половину ставки корабельного збору з суден у морському порту "Південний". Цей наказ видано, незважаючи на те, що акваторія цього порту є державною власністю і перебуває в користуванні АМПУ і право на збори належить виключно державному підприємству.

Відповідно до цього наказу державному підприємству призначалася лише частина коштів, інша частина стягувалася приватними компаніями. У результаті державі було завдано понад $30 млн збитків, що підтверджено відповідними висновками експертиз.

Досудове розслідування у справі триває, встановлюються інші особи, які можуть бути причетні до скоєння цього злочину.

У повідомленні САП імена підозрюваних не вказуються.

У 2015 році міністром інфраструктури був Андрій Пивоварський, його першим заступником - Володимир Шульмейстер.




Просмотров: 285
Другие новости