Компании

все компании

Україна завершила днопоглиблення гирла "Бистре" річки Дунай

20 лютого 2023 року, 14:32
Україна завершила днопоглиблення гирла "Бистре" річки Дунай, довівши прохідну осадку суден на ділянці від 0-го кілометра гирла "Бистре" річки Дунай до 77-го кілометра Кілійського гирла до 6,5 м, повідомило Мінвідновлення в п'ятницю.

Згідно з його релізом, на ділянці від 77-го кілометра до 116-го кілометра Кілійського гирла прохідне осідання становить 7 м, тоді як на початку повномасштабного вторгнення максимальне осідання становило лише 3,9 м.

"Збільшити допустиму осадку суден нам вдалося вперше за незалежної України. Завдяки цьому ми зможемо забезпечити ефективніше та безпечніше судноплавство між Чорним морем і річкою Дунай, а також збільшити вантажопотік через Дунайські порти", - цитуються в повідомленні слова віцепрем'єра - очільника Мінвідновлення Олександра Кубракова.

Він додав, що з березня 2022 року перевалка вантажів у портах Ізмаїл, Рені та Усть-Дунайськ зросла втричі. Загалом же з них було експортовано понад 17 млн тонн продукції, зокрема понад 11 млн тонн продовольства.

Згідно з повідомленням відомства, збільшення осадки суден для проходу гирлом "Бистре" до зазначеного рівня стало можливим завдяки ліквідації наслідків заносності, вилученню наносів із ґрунту, усуненню перекатів і відновленню паспортних характеристик у межах акваторій морських портів України.

Як повідомлялося, прохід суден через гирло "Бистре" було відкрито 9 липня 2022 року після звільнення о.Зміїний від окупантів.




Просмотров: 456
Другие новости