Компании

все компании

"Ковальська" залучила кредит в EUR32млн від Invest International (Нідерланди)

20 лютого 2023 року, 13:41
Промислово-будівельна група (ПБГ) "Ковальська" (Київ) залучила кредит в EUR32млн. від Invest International (Нідерланди) для будівництва двох заводів у Львівській області, повідомив генеральний директор групи Сергій Пилипенко.

На початку 2022 року "Ковальська" почала будівництво двох нових заводів (сухих будівельних сумішей під торговою маркою Siltek і з виробництва бетону) у Львівській області, передбачалася загальна сума інвестицій понад EUR60 млн тільки на перший етап. За словами Пилипенка, станом на лютий 2022 року вже було інвестовано понад EUR15 млн на закупівлю обладнання та будівельних конструкцій, проте з початком війни реалізацію проєкту було заморожено.

"Пошук фінансування в умовах війни був завданням "із зірочкою". Під час обстрілів і повітряних тривог ми продовжували вести переговори з міжнародними фінансовими інститутами, але у відповідь чули тільки слова підтримки і співчуття. Реальних грошей ніхто не готовий був давати. Однак ми домоглися потрібного для нас результату. Invest International (Нідерланди) ухвалили рішення надати "Ковальській" проєктне фінансування в сумі EUR32 млн", - повідомив Пилипенко у "Фейсбуці".

За його словами, будівництво заводів розпочнеться "ближче до літа".

ПБГ "Ковальська" працює на будівельному ринку України з 1956 року. Об'єднує понад 20 підприємств у сфері видобутку сировини, виробництва продукції та будівництва. Продукція представлена брендами "Бетон від Ковальської", "Авеню", Siltek та ін. Підприємства "Ковальської" працюють у Київській, Житомирській, Львівській, Херсонській та Чернігівській областях.

Крім цього, до групи входить "Ковальська Нерухомість", яка займається будівництвом житлових об'єктів у Києві. В її портфелі - понад 20 завершених житлових проєктів.




Просмотров: 233
Другие новости