Компании

все компании

Глава МВФ прибула до Києва

20 лютого 2023 року, 17:39
Директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва прибула до Києва в понеділок із коротким візитом, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" два інформовані джерела.

"Вона зробила зупинку в Києві дорогою до Індії на зустріч міністрів фінансів G-20. Як очікується, візит триватиме один день", - сказав один зі співрозмовників агентства.

Інформацію про візит Георгієвої також оприлюднив народний депутат фракції "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко у своєму Telegram-каналі.

Водночас офіційна інформація про візит директора-розпорядника МВФ до столиці України поки що відсутня.

Як повідомлялося, Україна в умовах неготовності МВФ одразу виділяти значне фінансування восени минулого року запросила у Фонду чотиримісячну Моніторингову програму за участю ради директорів (PMB), яку Фонд схвалив 20 грудня. Минулої п'ятниці у Варшаві завершилася робота місії МВФ, за підсумками якої було зроблено заяву про досягнення домовленості на рівні персоналу (SLA) щодо дострокового завершення цієї програми та переходу до підготовки нової розширеної програми, що передбачає фінансування. Ця домовленість підлягає ще схваленню радою директорів Фонду.

Київ сподівається, що на зміну PMB вже на початку другого кварталу 2023 року прийде програма розширеного фінансування EFF, яка може частково покрити розрив у покритті $38 млрд дефіциту держбюджету-2023, що наразі становить близько $10 млрд.

По материалам: Інтерфакс-Україна





Просмотров: 277
Другие новости