Компании

все компании

Фінансовий комітет парламенту виступив за скасування 2% "спрощенки" з 1 липня 2023 року

20 лютого 2023 року, 17:56
Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував ухвалити за основу урядовий законопроєкт №8401 щодо скасування з 1 липня єдиного податку 2% та інших пільг для підприємців та відновлення проведення документальних перевірок, що є однією з узгоджених умов співробітництва України з МВФ та ЄС.

"За результатами сьогоднішнього засідання ... ухвалено рішення рекомендувати парламенту ухвалити законопроєкт N8401 про внесення змін до Податкового кодексу та інших законів України щодо особливостей оподаткування в період дії воєнного стану за основу", - написав голова комітету Данило Гетманцев у Telegram-каналі в понеділок.

Як уточнив заступник голови комітету Ярослав Железняк, 19 членів підтримали таке рішення, проти виступив один, розгляд законопроєкту Радою очікується вже цього тижня.

Гетманцев нагадав, що законопроєкт також передбачає відновлення документальних перевірок і виплату єдиного податку для фізосіб-підприємців I і II груп, повернення відповідальності (штрафних санкцій) за порушення вимог податкового та інших законодавств, контроль за виконанням яких покладено на контролюючі органи.

Крім того, законопроєктом передбачено повернення штрафних санкцій за порушення використання касових апаратів.




Просмотров: 273
Другие новости