Компании

все компании

Boeing виплатить винагороду в $5,3 млн директору Келхуну щоб утримати його в компанії

20 лютого 2023 року, 16:14
Boeing Co. виплатить винагороду в розмірі $5,3 млн головному виконавчому директору Девіду Келхуну, щоб утримати його в компанії до кінця її відновлення від наслідків пандемії COVID-19, а також кризи, спричиненої зупиненням польотів літаків 737 MAX через дві авіакатастрофи.

Як ідеться в повідомленні Boeing, рада директорів компанії схвалила винагороду Келхуна у вигляді 25 тис. акцій з обмеженим правом розпорядження. Обмеження на володіння паперами буде знято у два етапи протягом двох років.

Таке рішення свідчить про довіру ради директорів до Келхуна і показує, що авіабудівна компанія не планує змінювати керівника в найближчі два роки, зазначає агентство Bloomberg.

У разі, якщо Келхун ухвалить рішення залишити свою посаду протягом цього часу, він втратить ті акції, право володіння якими ще не перейде до нього на момент відходу, зазначають у Boeing.

Келхун очолив Boeing на початку 2020 року, коли компанія перебувала в доволі складному становищі через пандемію і наслідки припинення польотів лайнерів 737 MAX.

Польоти цих літаків було зупинено в усьому світі 2019 року після двох авіакатастроф - в Індонезії та Ефіопії. З кінця 2020 року експлуатацію літаків 737 MAX відновили у понад 190 країнах, включно зі США, Австралією, Канадою та 31 європейською державою. У січні 2023 року комерційна експлуатація Boeing 737 MAX відновилася і в Китаї.

Акції Boeing подорожчали на 1,3% за останні 12 місяців.

По материалам: Bloomberg





Просмотров: 277
Другие новости