Компании

все компании

Україна належить до сім'ї ЄС і точно буде членом Євросоюзу - Боррель

19 лютого 2023 року, 22:23
Україна належить до сім'ї ЄС, європейської культури і цивілізації і точно буде членом Євросоюзу, заявив високий представник Європейського союзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель.

"Україна належить до сім'ї ЄС і буде членом Євросоюзу. Точно. Після всього, що сталося, після бомбардувань і вбивств Росією. Те, як вони справляються. Майбутнє України в ЄС. Це зобов'яже нас поміняти наші процедурні правила. Це змінить розмір і різноманітність Європи. Оскільки якщо Україна стане членом, то багато балканських країн захочуть також", - сказав він на Мюнхенській конференції з безпеки в неділю вранці.

Боррель додав, що "перше домашнє завдання - змінити спосіб нашої роботи". Водночас він наголосив. що ще до війни Україна мала численні проблеми і ЄС підтримував країну, інвестуючи в політичний та економічний розвиток.

Високий представник Європейського союзу висловив упевненість, що Україна впорається з усіма реформами швидко, і ЄС має підтримувати в цьому. За словами Борреля, Єврокомісія "ще ніколи так швидко не працювала".

"Україна - член ЄС, європейської сім'ї, культури, європейської цивілізації. Це просто має бути інституційно оформлено. Вони мають виконати свою домашню роботу, ми маємо допомогти їм. І ми підготуємося, щоб прийняти Україну до нас", - заявив Боррель.




Просмотров: 298
Другие новости