Компании

все компании

Попит на офісні приміщення в Європі різко відновився в минулому році експерти

19 лютого 2023 року, 17:22
Попит на офісні приміщення в Європі різко відновився торік, оговтавшись від наслідків пандемії коронавірусу, що сприяло зростанню орендної плати та частково компенсувало корекцію цін, пов'язану зі зростанням процентних ставок, йдеться в огляді Cushman & Wakefield.

За інформацією експертів, загалом у Європі 2022 року було здано в оренду 12,6 млн кв.м офісних приміщень. Показник зріс на 15% порівняно з попереднім роком, коли багато співробітників компаній працювали віддалено через пандемію.

Орендна плата збільшилася на 6,2% у четвертому кварталі 2022 року порівняно з роком раніше. Це найшвидше зростання в річному вираженні з середини 2008 року.
Активний попит на офісні приміщення частково пояснюється тим, що компанії прагнуть повернути співробітників в офіси після зняття антиковідних обмежень.

"Орендарі сфокусувалися на тому, щоб зайняти найкращі у своєму сегменті офіси в найпривабливіших місцях, щоб залучити й утримати співробітників", - сказав директор з аналітики даних Cushman & Wakefield Найджел Алмонд.

Компанії також хочуть зайняти офіси в будівлях, що відповідають екологічним стандартам, які стали більш жорсткими, зазначив експерт.
Аналітики зафіксували зростання активності на 23 з 30 європейських ринків офісних будівель, які вона відстежує. Тим часом воно виявилося недостатньо активним, щоб компенсувати збільшення кількості вільного офісного простору.

За даними компанії, загальна площа доступних офісів у Європі збільшилася на 0,7%, до 22,6 млн кв.м. Найнижчий рівень доступності було зафіксовано в Люксембузі - 4,2%.




Просмотров: 295
Другие новости