Компании

все компании

Майка американського баскетболіста Кобі Браянта пішла з молотка за рекордні $5,8 млн

19 лютого 2023 року, 11:06
Ігрова майка (джерсі) американського баскетболіста Кобі Браянта (1978 - 2020) пішла з молотка на торгах аукціонного дому Sotheby's за рекордні $5,8 млн.

Нині покійний Браянт одягав її на 25 ігор у сезоні 2007 - 2008 років. А тепер це найдорожча річ спортсмена, коли-небудь продана з аукціону. І ще друга за вартістю подібна майка, яку продавав дім Sotheby's.

"Завдяки сьогоднішнім торгам Sotheby's з гордістю став рекордсменом з продажу спортивної атрибутики, що належала трьом іконам баскетболу: Кобі Браянту, Майклу Джордану і Джеймсу Леброну", - заявив Брам Вахтер, керівник відділу Sotheby's з вуличного одягу і сучасних предметів колекціонування.

Раніше в аукціонному домі оцінювали вартісний діапазон лота в $5 млн - $7 млн.

Представник Sotheby's не став розкривати інформацію, хто став покупцем джерсі.

Колишня рекордна за вартістю річ, що належала цьому баскетболістові й потім була продана, теж була джерсі, і з автографом: її Браянт носив у сезон 1996 - 1997 років. За неї віддали 2021 року $3,7 млн.

Браянт, якого вважають одним із найсильніших баскетболістів усіх часів, став всесвітньо відомим, виступаючи за команду Los Angeles Lakers. Він - п'ятиразовий переможець NBA, володар багатьох рекордів. Свою кар'єру він завершив 2016 року.

26 січня 2020 року Браянт загинув унаслідок аварії його особистого вертольота. Катастрофа сталася у штаті Каліфорнія, у катастрофі загинуло ще вісім осіб, включно з донькою Браянта.




Просмотров: 379
Другие новости