Компании

все компании

У Парижі міжнародний конкурс найкращого сомельє світу виграв представник не виноробної країни

18 лютого 2023 року, 14:28
На міжнародному конкурсі на звання найкращого сомельє світу, що відбувся в лютому в Парижі, перемогу здобув представник аж ніяк не виноробної країни латвієць Раймонд Томсонс.

"Я не можу в це повірити. Я надзвичайно щасливий", - заявив чемпіон на сцені критого стадіону і найбільшого концертного залу Європи Парі-Ла-Дефанс Арена, де проходив фінал конкурсу.

У відповідь на жартівливе запитання ведучого про виноградники в Латвії Раймонд у тон йому порекомендував спробувати латвійське пиво.

Представниця іншої північної країни - датчанка Ніна Єнсен - посіла друге місце вдруге поспіль на цьому конкурсі, що проходить раз на три роки, і це теж дало підставу організаторам заявити, що в таких результатах вони бачать символ серйозного захоплення професією сомельє далеко за межами виноробних регіонів.

Третім був Різ Чой із Гонконгу. Представниця країни-господині конкурсу Паскалін Лепелтьє не потрапила до фіналу, і їй дісталося лише четверте місце.

Під час конкурсу Раймондс сказав, що вважає своєю перевагою те, що він виріс у країні без історичної культури вина.

"У нас немає цієї історії, і наші уми більш вільні. У Латинській Америці або в "класичних" виноробних країнах, як Іспанія чи Португалія, важче розкритися винам світу, тому що вони дуже пишаються власними винами", - вважає латвійський сомельє.

Знавці подібних змагань назвали окремі випробування цьогорічного конкурсу "нездійсненною місією". Завдання у фіналі всі так чи інакше були пов'язані з вином: визначити його наосліп, підібрати вина до страв, знайти помилку в прейскуранті вин - та інші дуже складні, але все ж логічні завдання.

Але, щоб дійти до фіналу, потрібно було подолати більш "хіпстерські" випробування в півфіналі: визначити п'ять безалкогольних напоїв з усього світу і скласти до них веганське меню.

Правильні відповіді розкрили після завершення фіналу, і всі, включно з членами журі, визнали, що були майже нездійсненні завдання.

"Я дуже задоволений, що мені не довелося робити цього", - зізнався швед Андреас Ларсон, найкращий сомельє світу 2007 року і член журі конкурсу-2023 року.




Просмотров: 680
Другие новости