Компании

все компании

До 2026 року влада Дубая планує запустити сервіс літаючих таксі

17 лютого 2023 року, 10:46
Влада Дубая знову заговорила про запуск сервісу літаючих таксі. Очікується, що такий транспорт запрацює до 2026 року.

Розмови про літаючі таксі точаться в комерційній столиці ОАЕ, яка славиться архітектурними дивами, з 2017 року, брати участь у реалізації проєкту має намір низка компаній.

Глава Дубая шейх Мохаммед бін Рашид Аль Мактум нещодавно оголосив про відновлення програми розробки літаючих таксі. Цього разу в рекламному ролику Дубай представив електричне літаюче таксі, створене компанією Joby Aviation з Санта-Крус, штат Каліфорнія.

Раніше в Дубаї також демонструвалися EHang 184 і XPeng X2 китайського виробництва, а також електричний Volocopter з Німеччини.
За словами представника Управління доріг і транспорту емірату Ахмеда Бахрозьана, реалізація плану "ще тільки починається". "Ми ще не підписали контракт з жодним партнером", - уточнив він.

Згідно з опублікованою програмою, місто планує створити чотири "вертіпорти": біля найзавантаженішого у світі міжнародного аеропорту Дубая, біля центру Дубая, штучного архіпелагу Пальма Джумейра і Дубай Марини. Ці точки включатимуть у себе два стартові майданчики і чотири точки зарядки для літаючих таксі.

"Ми вважаємо, що це привабливі райони з діловими і туристичними центрами, які можуть користуватися попитом", - зазначив Бахрозьан.
За його словами, ціни на літаючі таксі "будуть такими ж, як лімузини в Дубаї, можливо, трохи вищими". Зараз лімузини коштують приблизно на 30% дорожче за звичайне таксі, мінімальна вартість якого близько $3,25 або $0,50 за кілометр.

Згідно з планом, спочатку будуть використовуватися пілотовані літаючі таксі, а не автономні, як обговорювалося раніше. Однак Бахрозьан уточнив, що випробування будуть продовжені і з автономними літаючими таксі.

Пілотований прототип Joby з чотирма місцями для пасажирів може пролетіти понад 240 км без підзарядки, що зробить Абу-Дабі та інші райони країни в межах досяжності. Він злітає і приземляється вертикально, а його ротори в польоті нахиляються вперед. Максимальна швидкість машини становить 320 км/год.

Очікується, що поява літаючих таксі зможе полегшити дорожню ситуацію в майже 3,5 мільйонному місті, де зареєстровано понад 1,8 млн автомобілів, які ділять шосе з машинами з інших шести еміратів ОАЕ.




Просмотров: 346
Другие новости