Компании

все компании

На Україну очікує черговий день без обмежень електроенергії

15 лютого 2023 року, 11:02
Оператор системи передачі НЕК "Укренерго" не став запроваджувати обмеження споживання електроенергії областям на середу, 15 лютого, що спостерігається вже четверту добу поспіль, свідчать повідомлення операторів системи розподілу в соцмережах.

"Укренерго" не вводила обмеження споживання електроенергії. Це дає змогу не відключати завтра світло в Києві, Київській та Дніпропетровській областях", - йдеться в повідомленні ДТЕК у вівторок увечері в телеграм-каналі групи.

Там також уточнили, що внаслідок пошкодження мереж "Укренерго" в деяких енерговузлах можливі стабілізаційні відключення за графіком.

Як зазначили в ДТЕК, саме через мережеві обмеження стабілізаційні відключення діятимуть завтра в Одеській області.

"Черговий день без обмежень. Система працює, дефіцит покривається посиленою роботою ГЕС. Виведено в роботу ще один блок однієї з електростанцій. Водночас, тривають ремонтні роботи. На завтра сподіваємося працювати без обмежень генерації", - повідомив зі свого боку голова енергопостачальника YASNO Сергій Коваленко.

Водночас він зазначив, що не слід забувати про мережеві обмеження.

"Там, де інфраструктура не дозволяє передавати належні обсяги електроенергії, застосовуються стабілізаційні графіки", - пояснив Коваленко.

"Враховуючи, що енергетикам вдалося стабілізувати ситуацію з розподілом електроенергії, завтра відключень не буде. Однак у разі перевантаження мереж або інших непередбачуваних обставин можуть бути відновлені відключення за графіками", - йдеться в повідомленні "Прикарпаттяобленерго" у Facebook.

Про плани пройти 15 лютого без застосування графіків погодинних відключень повідомили своїх абонентів у Facebook, зокрема "Полтаваобленерго", "Запоріжжяобленерго", "Вінницяобленерго", "Рівнеобленерго", "Закарпаттяобленерго".

"Хмельницькобленерго", зокрема, зазначило, що через мережеві обмеження зберігається ймовірність застосування погодинних відключень у північних громадах області. "Але такі відключення можуть охоплювати лише основні черги в період вечірнього максимуму та виключно в разі нагальної потреби - тобто для уникнення аварійних пошкоджень електромереж", - пояснив обласний мережевий оператор.

Водночас усі оператори вкотре закликали споживачів розумно й ощадливо використовувати електроприлади задля уникнення підвищення енергоспоживання та, як наслідок, запровадження стабілізаційних відключень.




Просмотров: 228
Другие новости