Компании

все компании

Michelin збільшила чистий прибуток на 8,6%

14 лютого 2023 року, 16:13
Французька Compagnie Generale des Etablissements Michelin, один із провідних світових виробників автомобільних шин, збільшила чистий прибуток і виторг у 2022 році, при цьому показник виручки перевершив очікування аналітиків, а прибуток не дотягнув до прогнозів.

Як йдеться в прес-релізі Michelin, чистий прибуток минулого року збільшився до 2,01 млрд євро проти 1,85 млрд євро роком раніше.

Виручка піднялася на 20,2%, до 28,59 млрд євро.

Консенсус-прогноз аналітиків, складений самою компанією, передбачав чистий прибуток на рівні 2,1 млрд євро за виручки в 28,16 млрд євро.

Річний операційний прибуток склав 3,4 млрд євро проти 2,97 млрд євро роком раніше.

У 2023 році Michelin очікує операційний прибуток у розмірі не менше 3,2 млрд євро і показник вільного грошового потоку понад 1,6 млрд євро.

Минулого червня Michelin оголосила про намір піти з російського ринку до кінця року. Відтоді керівництво компанії розглядало кілька сценаріїв, включно з продажем бізнесу третім особам. Однак пошуки покупця і переговори зайняли більше часу, ніж планувалося, і процес все ще триває, йдеться в прес-релізі.

Компанія відобразила в річній звітності списання вартості активів у Росії на суму 139 млн євро, а також 13 млн євро у зв'язку з реструктуризацією британського бізнесу Fenner, який працює переважно на російському ринку.

З початку поточного року вартість акцій Michelin зросла на 13,2%, ринкова капіталізація компанії становить 20,93 млрд євро.




Просмотров: 338
Другие новости