Компании

все компании

Китай отримав першу за два роки партію австралійського вугілля

13 лютого 2023 року, 13:31
Китай отримав першу за два роки партію австралійського вугілля на тлі ознак ослаблення напруженості у відносинах між двома державами, повідомляє видання Barron's.

Згідно з даними морської платформи MarineTraffic, судно під назвою Magic Eclipse у четвер кинуло якір біля узбережжя південнокитайського міста Чжаньцзян після відходу минулого місяця з Хей-Пойнт в австралійському штаті Квінсленд. За повідомленням Bloomberg, воно завантажене партією коксівного вугілля, яке використовують переважно для виробництва сталі.

Китайська газета Global Times повідомила, що вугілля поставлятимуть на місцеве підприємство Baosteel, найбільшого у світі виробника сталі.

Представник уряду Австралії заявив AFP, що Канберрі "відомі повідомлення про те, що австралійське вугілля повинно було прибути в китайський порт". "Відвантаження ще має пройти митницю", - зазначив він.

При цьому міністр торгівлі Канберри Дон Фаррелл опублікував заяву, в якій ідеться про те, що "будь-який крок до усунення торговельних перешкод буде вітатися".

Міністерство торгівлі Китаю заявило, що Пекін "готовий працювати разом з Австралією, щоб створити сприятливі умови для двосторонньої торгівлі, інвестицій і стабілізувати очікування щодо майбутньої співпраці".

"Ми також сподіваємося, що Австралія працюватиме з Китаєм, щоб забезпечити справедливе, відкрите і недискримінаційне бізнес-середовище для інвестицій китайських компаній", - сказала прессекретарка відомства Шу Цзюетін.

По материалам: видання Barron's





Просмотров: 319
Другие новости