Компании

все компании

В Україні буде створено центр гуманітарного розмінування

12 лютого 2023 року, 11:29
Проблемні питання гуманітарного розмінування в Україні були розглянуті під час координаційної наради під головуванням прем'єра Дениса Шмигаля та за участю представників МВС, Міноборони, Міністерства економіки та ДСНС.

"Через російську агресію Україна на сьогоднішній день є однією з найзабрудненіших мінами та снарядами країн у світі. Гуманітарне розмінування є першим етапом відновлення деокупованих територій, що дає змогу розпочати відновлення житла та критичної інфраструктури. Потреба в розмінуванні зростає в міру звільнення українських територій", - цитує Шмигаля прес-служба уряду.

За інформацією ДСНС, розмінування на сьогодні найбільше потребують громади в 10 областях України. Забруднено близько 30% усієї площі держави. За даними МВС, від початку російської агресії органами ДСНС спільно з Національною поліцією було вилучено близько 500 тисяч снарядів і вибухонебезпечних предметів.

За підсумками наради було ухвалено рішення про створення державної установи Український центр гуманітарного розмінування, що виконуватиме функції секретаріату й аналітичного центру та збиратиме й узагальнюватиме інформацію щодо потреб розмінування в Міноборони, МВС, ДСНС, обласних військових адміністрацій, країн-партнерів і міжнародних організацій.

Як зазначив прем'єр-міністр, така установа покращить координацію між усіма суб'єктами протимінної діяльності. А також дасть змогу залучити всі можливі ресурси - як внутрішні, так і зовнішні - для проведення розмінування.

Крім того, за підсумками наради було доручено розробити оперативний порядок утворення та ведення реєстру очищення земель, прискорити сертифікацію іноземних організацій, що працюють у цьому напрямку, розробити технічні регламенти процесів протимінної діяльності.




Просмотров: 349
Другие новости