Компании

все компании

Іноземні інвестори купили китайські акції на рекордні $21 млрд з початку року

10 лютого 2023 року, 20:31
Глобальні інвестори з початку 2023 року придбали акції китайських компаній у рамках програми Stock Connect на рекордну суму в 141 млрд юанів ($21 млрд), пише Financial Times.

Це вдвічі перевищує попередній рекорд, який було зафіксовано 2021 року.

Запущена 2014 року Stock Connect є сполучною ланкою між біржею Гонконгу і торговими майданчиками в Шанхаї та Шеньчжені та забезпечує доступ іноземних інвесторів до материкового фондового ринку.

Опубліковані останніми днями сильні економічні дані зміцнюють віру трейдерів у те, що ралі, яке сформувалося на китайському ринку після ослаблення антиковідних обмежень у країні, продовжиться. З кінця жовтня фондовий індекс CSI 300 зріс більш ніж на 13%, хоча цього тижня він знизився приблизно на 1,6%.

Результат "вражаючий порівняно з будь-яким іншим роком з моменту запуску Connect", зазначає голова відділу стратегій на ринку акцій Азії в Societe Generale Френк Бензімра. "Гроші дійсно повернулися після того, як ринок отримав впевненість у тому, що 2023 рік буде роком зростання", - сказав він.

"Економічні дані та останні події підтримали наш позитивний погляд на Китай", - зазначає головний інвестиційний директор UBS Марк Хефеле.

Іен Каннінгем з Ninety One називає акції, що торгуються в материковому Китаї та Гонконзі, "винятково дешевими".

Міжнародне рейтингове агентство Fitch цього тижня поліпшило прогноз зростання ВВП КНР у 2023 році до 5% з 4,1%, які раніше очікувалися, пославшись на більш швидке, ніж очікувалося, відновлення споживання і виробничої активності.

"Ми вважаємо, що відновлення економіки буде насамперед зумовлене споживанням, оскільки домогосподарства відновлять ту діяльність, якій раніше перешкоджали заходи контролю за здоров'ям", - йдеться в повідомленні Fitch.

Інші експерти були ще більш оптимістичні щодо перспектив Китаю в 2023 році.

Goldman Sachs і Bank of America нещодавно підвищили свої прогнози до 5,5%. Згідно з останньою оцінкою Morgan Stanley, підйом становитиме 5,7%. Економісти JPMorgan очікують підвищення не менше ніж на 5,6%. Представник Societe Generale Мішель Лам стала найоптимістичнішою серед аналітиків великих банків, поліпшивши прогноз для ВВП КНР до 5,8% з 5,3%.




Просмотров: 399
Другие новости