Компании

все компании

Уряд Німеччини передасть Україні понад 700 генераторів

8 лютого 2023 року, 16:48
Уряд Німеччини передасть Україні понад 700 генераторів для полегшення енергетичної кризи в країні, 41 з яких буде передано виробникам харчових продуктів, зокрема, для підтримки виробництва хліба, молока, продукції тваринництва та забезпечення електроенергією складів зберігання харчових продуктів.

Як повідомляється у пресрелізі Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО), що бере участь у розподілі та доставці генераторів по Україні, вже сім хлібозаводів по всій країні отримали німецькі генератори потужністю 450-550 КВт. Це стане своєчасною та вагомою підтримкою для відновлення критично важливих продовольчих ланцюжків доданої вартості та забезпечення людей життєво важливими продуктами харчування.

У пресрелізі уточнюється, що напередодні ТОВ "Одеський хлібозавод № 4" (Одеса) отримало один із німецьких генераторів, переданих Федеральним агентством з технічної допомоги Німеччини (THW) за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини. Розподіл генераторів здійснили ФАО та Міністерство аграрної політики та продовольства України.

Підприємство розташоване в Одесі, де через російську військову агресію на початку 2023 року склалася найважча ситуація з енергопостачанням в Україні. Підприємство стикається з постійними проблемами під час забезпечення основної діяльності, оскільки як планові, так і позапланові відключення електроенергії порушують технологічний процес випікання хліба, що також призводить до значних фінансових втрат.

"Робота підприємства повністю залежить від безперебійної подачі електричної енергії. Ми раді, що завдяки передачі цього генератора ми можемо підтримати українців і забезпечити стале виробництво продуктів першої необхідності - хліба", - цитує ФАО аграрного аташе Посольства Німеччини в Україні Франка Мюллера.

За даними ФАО, Одеський хлібозавод є найбільшим виробником хлібобулочної продукції на півдні України і забезпечує хлібом понад 58% населення Одеської області. На підприємстві працює 910 співробітників, які щодня виробляють понад 100 тонн продукції. Продукція заводу продається в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях, а також Херсоні, де не працює жодне хлібопекарське виробництво.

"Ми щиро дякуємо ФАО та Мінагрополітики за сприяння в наданні нашому підприємству генератора від уряду Німеччини. Ця допомога критично необхідна для нашого виробництва. Наразі в Одесі електроенергія надається на дві години на добу, тож без цього генератора ми взагалі не змогли б виконувати поставлені перед нами завдання з виробництва хліба, постачати достатню кількість продукції до бюджетних організацій міста та області: шкіл, садочків, лікарень, шпиталів та санаторіїв", - цитує ФАО директора заводу Віталія Добровольського.

Як повідомлялося, Німеччина 10 січня доставила на склад в Україні перші 10 високопродуктивних електрогенераторів (потужністю від 450 КВт), звідки їх розподіляють серед виробників харчових продуктів, що працюють у постраждалих від російського вторгнення регіонах, а також на нещодавно деокупованих територіях.

Загалом німецьке відомство запланувало передати понад 700 генераторів для підтримки української енергосистеми. З них у січні планувалося поставити щонайменше 25 генераторів виробникам продуктів харчування: хліба, молока, продукції тваринництва, забезпечення електроенергією складів зберігання продовольства тощо.




Просмотров: 338
Другие новости