Компании

все компании

Курс долара США загалом стабільний до основних світових валют

8 лютого 2023 року, 12:33
Курс долара США загалом стабільний до основних світових валют вранці в середу, трейдери оцінюють коментар глави Федеральної резервної системи (ФРС) Джерома Пауелла з приводу опублікованих минулого тижня даних з ринку праці.

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара США щодо шести валют (євро, швейцарський франк, ієна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), опускається на 0,1% під час ранкових торгів.

Пара євро/долар на 7:50 кв торгується на рівні $1,0732 проти $1,0730 на закриття сесії у вівторок, євро додає близько 0,3%.

Напередодні Пауелл під час виступу в економічному клубі у Вашингтоні знову сказав, що дезінфляційний процес в економіці почався.

Він також відзначив несподівану стійкість американського ринку праці, що може послужити підставою для подальших підвищень ставки Федрезерву.

"Ми вважаємо, що нам будуть потрібні нові підвищення ставки, - сказав Пауелл. - Ми також вважаємо, що нам потрібно буде утримувати грошово-кредитну політику на обмежувальному рівні протягом деякого часу".

Загалом слова Пауелла повторювали його виступ за підсумками засідання американського центробанку, що відбулося минулого тижня.

"Січневі дані з ринку праці не змінили думку голови Федрезерву, - зазначив старший економіст Comerica Білл Адамс. - Важливим моментом стало те, що у Пауелла був шанс сигналізувати про перехід до більш агресивного курсу, але він ним не скористався".

Фунт стерлінгів дорожчає менш ніж на 0,1% і торгується на позначці $1,2052 проти $1,2047 на закриття минулої сесії.

Курс долара становить 131,11 ієни порівняно зі 131,08 ієни напередодні.




Просмотров: 335
Другие новости