Компании

все компании

WNISEF оголосив про залучення $135 млн для відновлення в Україні та Молдові

6 лютого 2023 року, 16:56
Western NIS Enterprise Fund (WNISEF, Фонд), що фінансується урядом США через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), оголосив про залучення $135 млн для врегулювання критичних потреб і подальшого сприяння економічному відновленню в Україні та Молдові з Американсько-російського інвестиційного фонду (TUSRIF).

"У координації з урядами США та України додаткові ресурси будуть спрямовані на гідні ініціативи, зокрема, на допомогу переміщеним підприємствам і працівникам, а також на підтримку муніципалітетів, неурядових організацій, підприємств та інших організацій, що сприятимуть економічному відродженню та відновленню України", - наводяться у повідомленні WNISEF у понеділок слова глави ради директорів Денніс А. Джонсон.

Він нагадав, що за майже три десятиліття фонд розгорнув широку програму прямих інвестицій у малі та середні підприємства (МСП) на суму $188 млн, а з 2015 року реалізує програму технічної допомоги на суму понад $50 млн для сприяння експорту, підтримки місцевого економічного розвитку, соціального інвестування та запуску інноваційних програм економічного лідерства, а також підтримки стартапів на ранніх стадіях розвитку.

Голова ради директорів додав, що молдовські підприємства також потребують постійної підтримки, оскільки Молдова прийняла більше українських біженців на душу населення, ніж будь-яка інша країна і серйозно постраждала від зростання цін на енергоносії та споживчі товари.

"За підтримки USAID і за допомогою цих додаткових ресурсів ми перезапустимо нашу програму прямих інвестицій, спрямовану на надання стартового капіталу для реалізації життєво важливих проєктів, і продовжимо підтримувати ІТ-стартапи на ранніх стадіях як в Україні, так і в Молдові", - зазначила зі свого боку президентка і головна виконавча директорка WNISEF Ярослава З. Джонсон.

За її словами, фонд розширить цю програму, включивши до неї стартапи креативної індустрії, а також стартапи, що фокусуються на ініціативах місцевих громад і засновані представниками соціально незахищених верств населення.

WNISEF створений згідно з рішенням Конгресу США і фінансується урядом США через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).




Просмотров: 331
Другие новости